Biberonla Besleme için Pratik İpuçları

Biberonla Besleme Yapan Anne ve Bebeği

İlk 6 ay çeşitli sebeplere anne sütü alamayan bebekler, anne sütüne yakın formüllü bebek mamaları ve biberon yardımıyla beslenirler.

Yine ilk 6 ay anne sütü olup da, sağılarak verilmesi gereken durumlarda da biberon kullanımı gerekir.

Biberonla beslemek de emzirmek gibi hem anne hem bebek için sıcak, sevgi dolu bir deneyimdir. Bebeğinizi kucaklayın, gözlerine bakın, onunla konuşun. Biberonu asla bırakmayın ve bebeğinizin yalnız beslenmesine izin vermeyin; sadece beslenirken onunla bağ kurma fırsatını değerlendirmiş olmayacak, aynı zamanda boğulma tehlikesi ya da biberonun kayma tehlikesini de engellemiş olacaksınız. Biberonu bebeğinize bir destekle sabitleyip vermek tehlikelidir ve kulak iltihabı riskini artırır. Bu gibi pek çok tehlikeye sebep olabileceğinden bebeğinizi biberonla baş başa bırakacak hiçbir eşya kullanmamalısınız.

Bebeğin mama veya sütü içmesi için en uygun sıcaklık oda sıcaklığıdır. Biberonu sıcak su dolu bir kaba koyarak ısıtabilirsiniz. Birkaç damla bileğinizin içine damlatarak ideal sıcaklığa gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. Ilık olması yeterlidir.

Mikrodalgada asla bebek maması veya süt ısıtmayın. Biberonun dışı soğuk kalırken içindeki süt kaynıyor olabilir. Ayrıca mikrodalga sütü tam eşit olarak ısıtamayabilir. Bileğinize damlattığınız birkaç damla süt ılık haldeyken biberonda kalan kısmı çok sıcak olabilir.

Biberon emziği deliğinin doğru boyutta olduğundan emin olun. Bebeğiniz sıkça öğürüyor veya yutkunuyorsa meme deliği fazla büyük olabilir. Veya tam tersi, bebeğiniz zorlanarak emiyor ve gergin görünüyorsa, delik çok küçük olabilir.

Bebeğinizin hangisini tercih ettiğini görmek için farklı biberon başlıkları deneyin. Tek bir doğru başlık söz konusu değil.

Biberonu bebeğinize eğik bir açıda verin. Böylece ağzına hava girmesini engellersiniz. Emzirmeyi belirli aralıklarla kesip gazını çıkartarak da rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Biberonla beslemelerin birkaçını partnerinizin yapmasını sağlayın. Özellikle gece olan beslenme saatlerinde partnerinize de bu görevi vermek sizin dinlenmenizin yanı sıra, onların arasındaki bağın güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

Bebeğinizin, ağzında biberonla uyumasına asla izin vermeyin. Bu durum zamanla ciddi diş çürümelerine sebebiyet verebilir.  Beslenmeden sonra bebeğinizi uyumadan önce, diş etlerindeki süt kalıntılarını nazikçe silin.

Biberon emzik başlığının sürekli olarak temizlemeniz zamanla deforme olmasına yol açabilir. Bebeğinize vermeden biberondan yeterince süt geldiğinden emin olun.

Özet
Biberonla Besleme için Pratik İpuçları
Makale İsmi
Biberonla Besleme için Pratik İpuçları
Tanımlama
İlk 6 ay çeşitli sebeplere anne sütü alamayan bebekler, anne sütüne yakın formüllerde bebek mamalarıyla ve biberon yardımıyla beslenirler.
Yazar
Yayıncı İsmi
bebekeğitim
Logo

Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

Sizin Tepkiniz Nedir?

Komik Komik
0
Komik
Bayıldım! Bayıldım!
0
Bayıldım!
Garip Garip
0
Garip
Sevmedim Sevmedim
0
Sevmedim

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seçin
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Kodları
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı