Hafta Hafta Gebelik Rehberi

Hafta hafta gebelik rehberine hoşgeldin!

Gebeliğin 27. haftasında bedeninde neler oluyor? Gebeliğin 27. haftasında ultrason ve bebeğin durumu, dikkat etmen gerekenler ve daha fazlası.

Gebeliğin 27. Haftası

gebeliğin 27. haftası - hafta hafta gebelik
Gebeliğin 27. haftasında bebeğiniz bir karnabahar büyüklüğündedir.

Maden suyu dolu bardağını havaya kaldır ve ikinci üç aylık döneme veda et! 27. haftada, bebek nefes alıyor (amniyotik sıvı, hava değil, ama yine de oldukça havalı) ve hatta beyin aktivitesini gösteriyor. Aklında, doğumun nasıl olacağına dair merakından, bebeğine en iyi çocuk doktorunu bulmaya çalışmaya kadar çok fazla şey var. Üçüncü üç aylık döneme baktığın zaman, bazı utanç verici şeyler için hazırlıklı ol (sürekli işemek zorunda olmak gibi – üstelik belki de sen istemediğinde bile!). Hepsi geç hamilelik döneminin bir parçasıdır ve tamamen geçicidir. Hazır mısın?

27 Haftalık Hamile Kaç Aylıktır?

27 haftalık hamilelik beş ay ve dört haftalıktır. Bu altıncı ayın son haftası ve ikinci üç aylık dönemin son haftası.

Gebeliğin 27 .Haftasında Bedeninde Neler Oluyor?

27 haftalık hamilelikte sağlıklı kilo alımı yaklaşık 7,5-15 kg civarındadır. Önerilenden daha hızlı aldıysan (haftada 1kg veya daha fazlası), doktorun yavaşlamanı söyleyebilir. Kulağa zor geliyor, ama kilo alımını kontrol altında tutmak için bazı ipuçları verebilir. Hamilelik kilo alımı tavsiyelerine sadık kalarak, hamilelik komplikasyonları ve erken doğum riskini azaltabilirsin. Beraberinde taşıman gereken ekstra kilolar olmayınca üçüncü üç aylık dönemini de biraz daha kolay hale getirmiş olursun.

İkiz bekleyen 27 haftalık bir hamileysen, muhtemelen daha fazla kilo aldın demektir – yaklaşık 14,5-22 kg. Yine de, ikizlerin tekil bebeklerle aynı oranda büyüyor ve gelişiyor – bir bebek muhtemelen diğerinden biraz daha küçük olsa bile.

Muhtemelen 27 haftalık hamile göbeğinin içinde bir ton vuruş hissediyorsun, ki bu ikizlere 27 haftalık hamileysen iki kat daha fazladır. Küçük seğirmeler gibi küçük hıçkırıklar bile hissedebilirsin. Şimdilik, arkana yaslan ve bu vuruşların ve dürtüklemelerin tadını çıkar. Gelecek hafta, bebeğin günden güne istikrarlı bir şekilde aktif olduğundan emin olmak için vuruşları saymaya başlamalısın.

Gebeliğin 7. ayında bedeninizdeki değişimleri öğrenmek için tıklayın.

Gebeliğin 27. Haftasında Belirtiler Nelerdir?

Yaşadığın can sıkıcı semptomların yakın zamanda kaybolma olasılığı yoktur, ancak en azından muhtemelen bunlarla başa çıkmanın bazı yollarını buldun – hatta belki de şu an bunlara alışmışsındır. En sık görülen 27 haftalık hamile semptomları şunlardır:

– Bacak krampları. Bacaklarını germeye devam et – ayaklarını esnetmek yardımcı olabilir – ve bu ağrıları önlemek için bolca su iç.

– Sırt ağrıları. Hafif gerdirme hareketleri sırtına da yardımcı olabilir. Kalçalarındaki baskıyı azaltabilecek ve sırtın için rahat bir pozisyona girmene yardımcı olabilecek büyük vücut yastıklarından biri ile uyumayı dene.

– Kabızlık. Eğer zor durumdaysan ve tüm çözümleri denediysen – çok miktarda lifli yiyecek yedin, bol su içtin ve bol bol yürüyüş yaptın – bir lif takviyesi veya dışkı yumuşatıcı kullanmanın güvenli olup olmadığı konusunda doktoruna danış.

– Hemoroid. Kabızlık ve bebeğinin vücudunun alt yarısına yaptığı tüm basınç, bu çok da hoş olmayan 27. haftalık gebelik semptomuna neden olabilir.

– Deri, saç ve tırnak değişiklikleri. Bunu öngörülemeyen gebelik belirtisi kategorisine koy. Cildin, saçın ve tırnakların daha kalınlaşabilir veya daha hızlı uzayabilir (oley!) Fakat daha kırılgan da olabilirler (uff).

– İdrar sızıntısı. Biz buna tam olarak hapşırırken işemek diyoruz. Bebeğin mesanene bir ton baskı uygular ve bu konuda bol bol tuvalet molası vermekten başka yapabileceğin pek bir şey yok, eğer beklenmedik bir akıştan endişe ediyorsan ped kullanabilirsin.

İkiz sahibi 27 haftalık gebe kadınlar, erken doğum riskine karşı savunmasızdırlar. Bu nedenle, kanama, sulu akıntı, karın ağrısı veya sürekli ve tekrarlanan kasılmalar gibi sıradan olmayan herhangi bir hamilelik belirtisi fark edersen, doktoruna hemen bildir.

Gebeliğin 27. Haftasında Ultrason ve Bebeğin Durumu

27 haftalık gebelikte, bebek marul kadar büyüktür. Ama bebek sadece büyümüyor – aynı zamanda daha da akıllı oluyor.

27 haftalık karnının içinde, bebek hızla gelişen akciğerleri ile nefes alıyor ve nefes veriyor. Ve resmi bilgi: Bebek beyin aktivitesi gösteriyor! Buradan itibaren, bebeğin beyni, 27 haftalık fetüsü gerçek bir insana dönüştürerek daha da karmaşıklaşmaya devam edecek.

Hamileliğinde şimdiye dek komplikasyon olmadıysa, muhtemelen 27. haftada doktor randevun veya ultrasonun olmaz. Gelecek haftadan başlayarak, doktorunu ayda iki defa veya her iki haftada bir ziyaret edeceksin. Belki de gelecekteki bekleme odası zamanlarını daha keyifli hale getirmek birkaç dergi alabilir ya da yeni uygulamalar indirebilirsin.

Gebeliğin 7. ayında bebeğin gelişimini öğrenmek için tıkla.

Gebeliğin 27. Haftasında Nelere Dikkat Etmelisin?

Gebelik süresince olduğu gibi artık yolu yarılayıp geçtiğin şu haftalarda da vitamin alımına dikkat etmen son derece önemli. Özellikle A, B ve E vitaminlerini doğru miktarlarda aldığından emin olmalısın. Azı zarar olduğu gibi fazlası da yararlı olmayacaktır. Herhangi bir ilaç alman gerektiğinde mutlaka doktorunla istişare etmeyi unutma.

Önemli Hatırlatmalar:

  • Bir çocuk doktoru seç.
  • Karar noktası: Doğum odasında kimler olacak?
  • Doğum planı yap.
  • Doğum egzersizleri yap.

Gebeliğin 27. Haftasında Hangi Egzersizleri Yapabilirsin?

Bu ayki egzersizin biraz daha aksiyonlu olacak, aşağıdaki adımları takip edip, günlük olarak tekrar et.

  • Ellerinin ve dizlerinin üzerine çök. Ellerin omuz hizasına gelecek şekilde açık olsun.
  • Sağ dizini kaldırıp sağ bacağını yere paralel gelecek şekilde aç. Sırtın kambur olmasın.
  • Her iki bacağınla 5-10 defa tekrar et.

Bonus Bilgi : Temel Bebek Eşyaları

Muhtemelen zaten bir şeyler almışsındır ama birkaç hafta boyunca almaya devam edebilirsin, zira bebek eşyaları ile dolu mağazaların büyüsüne kapıldıkça kendini durdurmakta zorlanabilirsin.

Özellikle bazı eşyalar var ki, bunları satın alırken özellikle dikkatli seçmekte fayda var çünkü bu tip ürünlerde güvenlik ön planda gelir. Bunlardan biri olan ve kullanacağınız eşyalar arasında da ilk sırada gelecek olanı araba koltuğudur, çünkü daha ilk seferinde bebeği hastaneden eve götürürken gerekecek. Ürünü satın alırken dikkatli seçmenin yanı sıra kullanımının da doğru olması önemlidir. Çocukların seyahat edebileceği en güvenli yer arka koltuk olduğundan, alınan bebek koltuğunun da arka koltuğa arka yöne bakacak şekilde yerleştirilmesi gerekir. Çünkü herhangi bir çarpışmada bebeğin yüzünün ve boynunun zarar görmesinin önüne geçebilmek için en güvenli pozisyon budur.

Önerilen Makaleler

Hamilelik bilgin ne kadar iyi?

Hamilelik Öncesi ve Hamilelikte Beslenme

Hamilelik Sırasında Sigara İçtiniz mi?

Hamilelik Kanamaları ve Pozitif Bir Doğum Hikayesi

Hamilelik ve Emzirme Dönemi Kiloları

Özet
Gebeliğin 27. Haftası
Makale İsmi
Gebeliğin 27. Haftası
Tanımlama
Hafta hafta gebelik rehberine hoşgeldin!Gebeliğin 27. haftasında bedeninde neler oluyor? Gebeliğin 27. haftasında ultrason ve bebeğin durumu, dikkat etmen gerekenler ve daha fazlası.
Yazar
Yayıncı İsmi
bebekegitimi.com
Logo

Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

Sizin Tepkiniz Nedir?

Komik Komik
1
Komik
Bayıldım! Bayıldım!
3
Bayıldım!
Garip Garip
1
Garip
Sevmedim Sevmedim
2
Sevmedim

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seçin
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Kodları
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı