Hafta Hafta Gebelik Rehberi

Hafta hafta gebelik rehberine hoşgeldin!

Gebeliğin 36. haftasında bedeninde neler oluyor? Gebeliğin 36. haftasında ultrason ve bebeğin durumu, dikkat etmen gerekenler ve daha fazlası.

Gebeliğin 36. Haftası

gebeliğin 36. haftası - hafta hafta gebelik
Gebeliğin 36. haftasında bebeğiniz bir roman marulu büyüklüğündedir.

9 ay oldu bile!? Zaman uçuyor! Bebek gerçekten herhangi bir gün gelmeye karar verebileceğinden, 36 haftalık hamilelikte son hazırlıklarınızı yapmaya çalışın. Örneğin, birkaç ay önce bir doğum kursu aldıysanız, verilen materyalleri tekrar okuyun ve öğrendiğiniz nefes tekniklerini partnerinizle uygulayın. Hastaneye gitmek için planınızı ve tüm B planlarını gözden geçirin. Patronunuzu ve iş arkadaşlarınızı, tüm iş projelerinizin durumuyla ilgili güncelleyin, böylece aniden ofisten çıkmanız halinde ne yapmaları gerektiğini bilirler. Hamileliğin 36. haftası da partnerinizle bir akşam yemeğinin tadını çıkarmak için iyi bir zaman. Muhtemelen dans etmeyeceksiniz, ama güzel bir akşam yemeğine ne dersiniz?

36 Haftalık Hamile Kaç Aylıktır?

36. hafta sekiz aylık hamilelik demek. 9. ayın ilk haftasına hoş geldiniz! Doğuma sadece dört hafta kaldı.

Gebeliğin 36. Haftasında Bedeninde Neler Oluyor?

36. haftadan sonra, hamile karnınız muhtemelen haftadan haftaya çok değişmeyecek gibi görünüyor. Muhtemelen 25 ila 35 pounda yakın almışsınızdır – normal VKİ’deki kadınlar için önerilen toplam gebelik kilo artışı. Bu muhtemelen etrafta yürümenizi (ya da aslında… badi badi yürümenizi) zorlaştırıyor. Bu noktadan sonra çok kilo almayacaksınız – muhtemelen bebeğin doğmasına kadar her hafta sadece yarım pound kadar.

İkiz sahibi 36 haftalık hamile iseniz, muhtemelen toplamda 35 ila 45 pound aldınız. Karnınızın kalabalık olduğunu söylemek az kalır. Birçok ikiz annesi 36. haftada doğum yaparken, siz ve diğer bazı annelerin birkaç hafta daha bekleme ihtimali olabilir. Ne kadar uzun böyle devam edebilirseniz, bebeklerinizin, doğumdan sonra, Yenidoğan Yoğun Bakımı’na (NICU) ihtiyaç duymaları o kadar az olasıdır. Bu yüzden, kendinizi çok rahatsız hissediyor olsanız bile, sabredin ve rahimdeki bu ekstra zamanın ikizleriniz için çok iyi olduğunu hatırlayın!

Gebeliğin 9. ayında bedeninizdeki değişimleri öğrenmek için tıklayın.

Gebeliğin 36. Haftasında Belirtiler Nelerdir?

Doğuma sadece dört haftanız varken, semptomlarınızın büyük çoğunluğu bebeğin neredeyse doğmak üzere olduğu gerçeğiyle ilgilidir. 36 haftalık hamilelik belirtileriniz şunları içerebilir:

– Daha rahat nefes alabiliyor olmak. Bebeğiniz pelvisinize indiği için, akciğerlerinize daha fazla alan kalıyor ve daha derin nefes alabiliyorsunuz.

– Pelvik rahatsızlık. Daha rahat nefes alabiliyor olmanızın sebebi ile aynı! Bebeğiniz aşağıda, pelvisinize baskı yapıyor. Düzenli, inatçı kasılmalar da dahil olmak üzere doğum belirtilerine dikkat edin.

– Uyku problemi. Saat sabahın 3’ünde kendinizi teşekkür notları yazarken ya da dolabı yeniden düzenlerken mi buluyorsunuz? Biz de bu yoldan geçtik! Eğer uykuya dalamıyorsanız rahatlamak için bazı yollar bulun.

– Mide ekşimesi. Büyüyen bebeğiniz sindirim sisteminizi kalabalıklaştırıyor ve hamile olmadığınız zamanlardaki gibi çalışmasını engelliyor. Antiasitler yardımcı olabilir (doktorunuz bunları onayladığı sürece). Baharatlı, sirkeli ve yağlı gıdalardan, narenciyeden kaçınarak mide ekşimesini olabildiğince önleyin. (Eğlenceli değil, biliyoruz, ama acıdan kaçınmaya değer.)

– Şişmiş bilekler ve ayaklar. Minör şişlik 36 haftalık hamilelikte tamamen normaldir ve 36 haftalık ikiz hamileliğiniz varsa, bunu yaşama olasılığınız daha yüksektir. Neredeyse bebeğinizi doğurur doğurmaz, tamamen ortadan kalkar. Gerçekten! Ancak ciddi veya ani bir şişlik ciddi bir sorunun işareti olabilir, bu yüzden doktorunuzu hemen bilgilendirin.

– Vajinal akıntıdaki değişiklikler. 36. haftada, vücudunuz doğum için kendini hazırladığı için akıntılar artabilir. Fakat su (amniyotik sıvı olabilir — doktorunuzu arayın!), kan (erken doğum belirtisi) veya mukus benzeri veya kanla bulaşmış akıntı gibi gelişlere dikkat edin. Sümüksü yapıyı dışarı atmak doğumun çok yakın olduğunun işaretidir. Ne kadar yakın dolduğunu ise biz bilemiyoruz!

– Braxton Hicks kontraksiyonları. Muhtemelen karın bölgesinde hala kasılma yaşıyorsunuz ve daha da yoğunlaşıyor olabilir. Bazı gebe kadınlar doğurmak üzere olduklarını düşünüp soluğu hastede alırlar. 36 haftalık hamilelikte, en azından adet krampları kadar ağrılı olan krampların Braxton Hicks olmadığını unutmayın. Daha ciddi bir şeyle karşılaşırsanız, doktorunuza hemen bildirin.

36. haftada doğum belirtilerini normal hamilelik belirtilerinden ayırmak zor olabilir, bu sebeple farklı görünen bir şey olduğunda doktorunuza söylemek istersiniz. Ve kesinlikle onu aramaya değer. Ve evet, yanlış alarmlar sonucu doğum zannedip hastaneye gitmek de normaldir. Olabilecek en kötü şey, rahatlamak ve beklemek için eve gönderilmektir.

Gebeliğin 36. Haftasında Ultrason ve Bebeğin Durumu

36 haftalık hamilelikte bebek papaya kadar büyüktür, tepeden tırnağa yaklaşık 18.7 inç boyunda ve yaklaşık 5.8 pound ağırlığındadır.

36. haftada bebeğin karaciğeri ve böbrekleri çalışma düzenindedir. Dolaşım ve bağışıklık sistemleri de temel olarak hazır. Şimdi, bebek kendi başına nefes almaya daha da yaklaşıyor. Ayrıca, 36 haftalık fetüsünüzün cildi pürüzsüz ve yumuşak oluyor ve diş etleri sertleşiyor.

36. hafta doğum öncesi randevunuzda, doktorunuz bebeğin pozisyonunu kontrol edebilir. Bu noktada, bebek baş aşağı pozisyonda olmalıdır. Eğer değilse, “makat” olarak kabul edilir. Eğer 36. haftada bebeğiniz makat pozisyonundaysa panik yapmayın. Doğal olarak dönmesi için hala bir şans var.

Doktorunuz makat bebeği için bir prosedür uygulamak isteyebilir. Bu hamile karnınızı iterek ve / veya kaldırarak bebeği çevirme girişimidir. Kulağa sert geliyor (ve bunun harika hissettirmediğini duyuyoruz), ama endişelenmeyin. Düşük riskli bir prosedürdür ve başarı oranı yüzde elliden fazladır. Öncesinde, rahminizi rahatlatmak için ilaç verilebilir. 36. haftada  bir ultrasona gireceksiniz, bu nedenle doktor bebeğin pozisyonunu ve plasentanın yerini açıkça görebilecek. Prosedür sırasında doktorun hareketlerine rehberlik etmek için ultrason da kullanılabilir. Her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için bebeğin kalp atış hızı, öncesinde, sonrasında ve muhtemelen uygulama sırasında izlenecektir. Haydi bol şans, her şey bebek için.

Hamileliğinizin 36. haftasında bir Grup B Strep testi olacaksınız. Vücudunuzda B grubu Strep denilen bir bakteri var mı diye bakılan bir testtir bu. Eğer varsa, bunu hiç fark etmeyebilirsiniz, ya da UTI (Üriner sistem enfeksiyonları ) gibi bir soruna neden olabilir. Bebek içinse, bu bakteriler daha ciddi sorunlara neden olabilir ve hatta yaşamını tehdit edebilir. Gebe kadınların yaklaşık% 10 ila 30’u için test sonucu pozitiftir. Tedavisi basittir: Bakteriyi bebeğe geçirme olasılığınızı önemli ölçüde azaltmak için doğum sırasında antibiyotik verilecektir.

İkizlere 36 haftalık hamileyseniz veya yüksek tansiyon veya böbrek veya kalp hastalığı gibi yüksek riskli bir durum yaşıyorsanız, bu hafta biyofiziksel profil testine girebilirsiniz. Ultrason ve bir çeşit stres testinin bir kombinasyonu olan bu test doktorunuza bebeğin nasıl olduğuna dair oldukça iyi bir resim verir ve erken doğum şüphesini ortadan kaldırır.

Gebeliğin 9. ayında bebeğin gelişimini öğrenmek için tıklayın.

Gebeliğin 36. Haftasında Nelere Dikkat Etmelisin?

Yeşil yaprak sebzeler ve C vitamini deposu yiyecekler tüketmeye devam! Ara öğünlerini de A vitamini açısından zengin yiyeceklerden seçebilirsin. Bol su içmen gerektiğini artık ezbere biliyorsun değil mi? 😉

Önemli Hatırlatmalar:

  • Bu hafta doğum öncesi ziyaretinizi planlayın.
  • Doğum izni planınıza son halini verin.
  • Doğum ile ilgili tüm sorularınızın cevaplarını alın.

Gebeliğin 36. Haftasında Hangi Egzersizleri Yapabilirsin?

Nefes egzersizleri yapmayı deneyebilirsin, bunlar hem gerginliğini alır hem de kan dolaşımının düzene girmesine yardımcı olur. Bunun yanında seni doğuma hazırlayacak aşağıdaki egzersizi de günlük olarak tekrar edebilirsin.

  • Sırtını dik tutarak dikkatlice step tahtasının (ya da çok yüksek olmayan ona benzer başka bir şey olabilir) üstüne çık. İki ayağın da tahtanın ortasında olsun.
  • Aşağı inerek başlangıç pozisyonuna dön.
  • Şimdi öbür bacağınla çıkıp hareketi tekrarla ve bunu yoruluncaya kadar 5-10 kez tekrarla.

Bonus Bilgi : Bebeğin Pozisyonunu Kontrol Etmek

Bu ayki randevularında doktor bebeğin pozisyonunu kontrol edecektir. Bebeğin gebeliğin 33.haftasındaki pozisyonu ile doğum pozisyonunun aynı olması muhtemeldir. Öte yandan daha önce doğum yaptıysan bebeğin pozisyonunu son haftalarda değiştirme olasılığı da yüksektir.

Doktor bebeğin pozisyonunu tespit etmek için dikkatlice karnının üzerine basar. Eğer doğum yaklaştıkça hala belirsizlik varsa doktor vajinal muayene de yapmak isteyebilir. Bu da çözüm olmazsa ultrasona başvurulabilir.

Eğer bebek baştan geliş pozisyonundaysa sıkıntı yoktur fakat makattan ya da ayaktan geliş pozisyonundaysa buna ters pozisyon denir. Eğer bebek henüz leğen kemiğinin çok aşağılarına inmediyse doktor bunu karnına çeşitli müdahaleler yaparak düzeltmeye çalışabilir, bu genellikle doğuma 2-4 hafta kala denenir.

Önerilen Makaleler

Doğum Yapılacak Yeri Seçmek

Evinizi Bebeğiniz için Organize Edin

Hamilelik bilgin ne kadar iyi?

Hamilelik Öncesi ve Hamilelikte Beslenme

Hamilelik Sırasında Sigara İçtiniz mi?

Hamilelik Kanamaları ve Pozitif Bir Doğum Hikayesi

Hamilelik ve Emzirme Dönemi Kiloları

Özet
Gebeliğin 36. Haftası
Makale İsmi
Gebeliğin 36. Haftası
Tanımlama
Hafta hafta gebelik rehberine hoşgeldin!Gebeliğin 36. haftasında bedeninde neler oluyor? Gebeliğin 36. haftasında ultrason ve bebeğin durumu, dikkat etmen gerekenler ve daha fazlası.
Yazar
Yayıncı İsmi
bebekegitimi.com
Logo

Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

Sizin Tepkiniz Nedir?

Komik Komik
0
Komik
Bayıldım! Bayıldım!
0
Bayıldım!
Garip Garip
1
Garip
Sevmedim Sevmedim
0
Sevmedim

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seçin
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Kodları
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı