Hafta Hafta Gebelik Rehberi

Hafta hafta gebelik rehberine hoşgeldin!

Gebeliğin 28. haftasında bedeninde neler oluyor? Gebeliğin 28. haftasında ultrason ve bebeğin durumu, dikkat etmen gerekenler ve daha fazlası.

Gebeliğin 28. Haftası

gebeliğin 28. haftası - hafta hafta gebelik
Gebeliğin 28. haftasında bebeğiniz bir patlıcan büyüklüğündedir.

Üçüncü üç aylık döneme hoş geldin! 28 haftalık hamile ve ötesi anne adayları uykusuz kalmaları ile bilinirler. Gecenin ortasında kendini ayakta bulursan, rahatlatıcı bir şeyler yap. Bu, evi yukarıdan aşağıya süpürmenin zamanı değil — bir noktada bunu yapmak için dürtü hissetmiş olsan bile. (Buna yuvalama denir. Muhtemelen bunu duymuşsundur.) Bunun yerine, bir kitap oku, papatya çayı iç veya yatıştırıcı müzik dinle. Sonra da yatağa dön ve biraz dinlenmeye çalış!

28 Haftalık Hamile Kaç Aylıktır?

28. haftayı işaretlediğinde altı aylık hamilesin. Bu hafta, yedinci ayına ve üçüncü üç aylık dönemine başlıyorsun. Bu kadar yol kat ettiğine inanabiliyor musun?

Gebeliğin 28. Haftasında Bedeninde Neler Oluyor?

Doktorun muhtemelen 28. hafta doğum öncesi randevunda karnını ölçecektir. Bu hafta, fundal yükseklik – kasık kemiğinden rahminin tepesine kadar olan mesafe – yaklaşık 26-30 santimetre olmalıdır. Bu normal aralıkta kaldığını bilmek, bebeğin büyümesinin yolunda olduğunun ve bebeğin doğru konumda olduğunun bir garantisidir, çünkü makat veya yana doğru pozisyon ölçümün sonucunu etkiler. Diğer taraftan ikizlere 28 haftalık gebe kadınlar için, fundal yüksekliği genellikle ölçülmez. Bunun nedeni, doktorların ikiz gebelikler için bir “ortalama” tahmini yapmalarının daha zor olmasıdır.

Doktorlar 28. haftada tekmeleri saymaya başlamanı önerir. Bebeğin hareket etmesinin ne kadar sık olduğu ve hareketlerinin günden güne tutarlı olup olmadığıyla ilgili notlar tutuyor olacaksın. Bunu nasıl yapacaksın: Günün herhangi bir saatini seç ve bir zamanlayıcı ayarla. 10 fetal harekete ulaşmanın ne kadar sürdüğünü gör – iki saatten az olmalıdır. Ertesi gün aynı saatte aynı şeyi yap. Her gün zamanları kaydet ve bebeğin için ortalama bir zaman aralığı bulmaya başlayacaksın. Orada iyi performans göstermesi çok büyük bir güvence. Bir şeyler tutarsız görünüyorsa, doktorunu bilgilendir.

Gebeliğin 7. ayında bedeninizdeki değişimleri öğrenmek için tıklayın.

Gebeliğin 28. Haftasında Belirtiler Nelerdir?

Vücudun gittikçe büyüyen 28 haftalık fetüs tarafından zapt edildikçe ve onun gelişi için hazırlık yapmaya başladıkça, bazı yeni gebelik belirtileri fark ediyor olabilirsin. Oyunun bu aşamasında yaygın belirtiler şunlardır:

– Uyku problemi. Doğum tarihine yaklaştıkça, uykuya dalmakta daha fazla sorun yaşarsın. Bunun sebebi hormonlar ya da sinirlerin olabilir – ya da her ikisi de!

– Nefes darlığı. Bebek, ciğerlerine ve diyaframına baskı yaparak nefes alışını daha da zorlaştırmaya devam ediyor. Kendine izin ver, çok zorlama ve molalar ver.

– Ağrı ve sızılar. Üçüncü üç ay, hormon dalgalanmaları nedeniyle gerçekten rahatsız edici olabilir ve gebelik tüm bedenini ele geçiriyor. (Özellikle ikizlere 28 haftalık gebe olan anne adayları, sizlere konuşuyoruz!) Yoga yapmak, esneme hareketleri yapmak, yüzmek, yürümek, ve / veya doğum öncesi masajı yaptırmak bununla baş etmene yardımcı olabilir. Çok fazla ayakta duruyorsan, bir annelik destek kemeri takmayı dene. Hiç seksi değil, biliyoruz, ama sana bu kadar ağrı veren baskıları biraz rahatlatabilir.

– Braxton Hicks kontraksiyonları. Bu egzersiz/prova kasılmaları, vücudun doğuma hazır hale geldikçe daha güçlü, daha belirgin veya daha sık olabilir. Bir göz at ve kasılmaların sadece ara sıra olduğundan emin ol. Düzenliyse ve birbirlerine daha da yakınlaşmaya devam ederse ve pozisyon değiştirdiğinde durmuyorsa, erken doğuma gidiyor olabilirsin, hemen doktorunu aramalısın!

– Sızıntı yapan göğüsler. Göğüslerin şimdiden bebeğin ilk yemeği olan, kolostrum denen sarımsı bir madde üretiyor olabilir. Ve sürpriz! Bazıları bebekten önce ortaya çıkabilir!

Gebeliğin 28. Haftasında Ultrason ve Bebeğin Durumu

28. haftada, bebek patlıcan büyüklüğündedir. Yağ katmanlarını da koyduğunda, bebek şimdi baştan ayağa yaklaşık 37,6 cm boyunda ve yaklaşık 1,1 kg ağırlığında.

28 haftalık hamile karnının içinde bebeğin daha fazla yağ geliştirmeye başlar, bu yüzden kırışık olan cildi pürüzsüz hale gelmeye başlar. Oldukça müthiş başka bir haber de, bebeğin nefes alıp vermeye çalışması. 28 haftalık fetüsün akciğerleri yeterince olgunlaşır, eğer şimdi doğacak olsaydı, muhtemelen hayatta kalırdı. Vaov!

Bebeğin hamileliğin 28. haftasından sonra daha büyük ve daha akıllı olmaya devam edecek ve daha sonra seninle görüşmeye hazır olmadan önce sadece birkaç rötuş daha yapmaya ihtiyacı olacaktır.

Artık 28 haftalık hamile olduğuna göre, doktorunu ayda iki kez (ya da her iki haftada bir) görmeye başlayacaksın. Hamileliğin sıkıntılı değilse, bu randevuda ultrasona girmeyi bekleme. Muhtemelen 28 haftalık hamile karnının içine göz atmayı çok istiyor olsan bile, doktorun sana dikkatle bakması için bir gerekçesi olmadığı sürece, ekstra ultrasona girmen gerekmez. Sabırlı olmaya çalış! Yakında bebeğin burada olacak ve sen de ona istediğin kadar bakacaksın.

Gebeliğin 7. ayında bebeğin gelişimini öğrenmek için tıkla.

Gebeliğin 28. Haftasında Nelere Dikkat Etmelisin?

Genişleyen rahmin bağırsakların üzerine baskı yapmayı sürdürdüğünden, yiyeceklerin sindirim sistemindeki hareketi hala yavaştır. Bu da kabızlık ya da mide yanması oluşturabilir, doktorunla konuşup önerisi doğrultusunda rahatlatıcı bir şeyler kullanabilirsin.

Önemli Hatırlatmalar:

  • hafta doğum öncesi ziyaretini planla.
  • Fetal vuruşları say.
  • Doğum günün için ağrı kesici seçenekleri bul.

Gebeliğin 28. Haftasında Hangi Egzersizleri Yapabilirsin?

Bu ayki egzersizin biraz daha aksiyonlu olacak, aşağıdaki adımları takip edip, günlük olarak tekrar et.

  • Ellerinin ve dizlerinin üzerine çök. Ellerin omuz hizasına gelecek şekilde açık olsun.
  • Sağ dizini kaldırıp sağ bacağını yere paralel gelecek şekilde aç. Sırtın kambur olmasın.
  • Her iki bacağınla 5-10 defa tekrar et.

Bonus Bilgi : Erken Doğum Konusunda Dikkatli Olmak

Erken doğum konusunda dikkat edilmesi gereken sinyalleri hatırlatalım ki, sinyalleri fark edip doktor ile iletişim kurmak daha hızlı olsun.

  • Muhtemelen ağrısız olan ve karnını gerilmiş gibi hissettiren rahim kasılmaları
  • Bel ağrısı ya da leğen kemiğinin alt kısmında ve uyluklarının üst bölümünde, ağırlık hissinin eşlik ettiği kasılmalar
  • Vajinadan sulu sıvı sızıntısı, vajinal akıntıda hafif lekelenme veya kanama ya da kanlı ve koyu akıntı gibi değişiklikler

Ağrı olmasa bile eğer bir saatin içinde en az 45 saniye süren altı veya daha fazla kasılma hissettiğin takdirde doktora veya hasteneye başvurmalısın.

Önerilen Makaleler

Hamilelik bilgin ne kadar iyi?

Hamilelik Öncesi ve Hamilelikte Beslenme

Hamilelik Sırasında Sigara İçtiniz mi?

Hamilelik Kanamaları ve Pozitif Bir Doğum Hikayesi

Hamilelik ve Emzirme Dönemi Kiloları

Özet
Gebeliğin 28. Haftası
Makale İsmi
Gebeliğin 28. Haftası
Tanımlama
Hafta hafta gebelik rehberine hoşgeldin!Gebeliğin 28. haftasında bedeninde neler oluyor? Gebeliğin 28. haftasında ultrason ve bebeğin durumu, dikkat etmen gerekenler ve daha fazlası.
Yazar
Yayıncı İsmi
bebekegitimi.com
Logo

Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

Sizin Tepkiniz Nedir?

Komik Komik
0
Komik
Bayıldım! Bayıldım!
3
Bayıldım!
Garip Garip
4
Garip
Sevmedim Sevmedim
0
Sevmedim

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seçin
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Kodları
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı