Hafta Hafta Gebelik Rehberi

Hafta hafta gebelik rehberine hoşgeldin!

Gebeliğin 7. haftasında bedeninde neler oluyor? 7 haftalık hamilelikte belirtiler nelerdir? Gebeliğin 7. haftasında ultrason ve bebeğin durumu, dikkat etmen gerekenler ve daha fazlası bu yazıda.

Gebeliğin 7. Haftası

gebelik 7. hafta
Hamileliğin 7. haftasında bebeğiniz yaban mersini büyüklüğündedir.

Hayatının en güzel sırrını saklıyorsun, değil mi? Artık yedi haftalık hamile olduğuna göre, doğum yapacağın günü bekliyorsun, ancak başka kimse bunu göremiyor. Bu sana gerçeküstü bir duygu verebilir! Ve hamileliğin 7. haftasında, muhtemelen, içinde büyüyen bir bebek olduğunu herkese söyleyince neler olacağını merak ediyor olabilirsin. Şimdilik, küçük sırrının tadını çıkar.

7 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

Yedi haftalık hamilelik, bir ay iki haftalık hamile olduğun anlamına gelir.

Gebeliğin 7. Haftasında Bedeninde Neler Oluyor?

Kendini aynadaki 7 haftalık hamile karnına bakarken yakala ve hatta bir önizleme yapmak için hayali bir bebek yumruğunu içeri itmeye çalış. Evet, 7.haftada bunu da yaptık! Her anne adayı farklıdır, fakat çoğu bebek kendini, ikinci üç aylık dönemin ortasında rahim pelvise sığmamaya başladığında gösteriyor. İkizlere hamile olan anneler, bu süreden daha önce deneyimlemeyi bekleyebilir, ama 7.haftada, onlar da dahil tüm anneler için karın şişkinlikten başka bir şey değil.

Gebeliğin 2. ayında bedenindeki değişimleri öğrenmek için tıkla.

Gebeliğin 7. Haftasında Belirtiler Nelerdir?

7 haftalık gebe olmak, çok çeşitli semptomlara neden olabilir. Bazıları çok rahatsız edici değildir, bazıları ise günü geçirmeyi zorlaştırabilir. Bunlar en yaygın olanlardan bazıları:

Bulantı. Sabah rahatsızlıkları gebeliğin 7. haftasında kuvvetli olabilir. Bunu kabul edip, başa çıkmanın yollarını bulmaya çalışmalısın. Bazı annelerin zencefil, Vitamin B-6 ve akupresür bilekliği ile bu sıkıntıları azaltmakta başarılı olduğu görülüyor. Hormonların ikinci üç aylık süreçte daha normal hale geldiğinde, bulantılar azalır, hatta yok olur. İkizlere 7 haftalık gebe olan anneler ise bulantı ve kusmaya daha yatkın olabilir, çünkü sabah bulantılarına neden olan hormonların seviyelerinin artmış olması muhtemeldir.

Yiyeceklere karşı istek ya da isteksizlik. Kendini belirli ya da hatta bazı ilginç yiyecekleri yemek isterken – ya da daha önce lezzetli bulduğun bazı yiyeceklerin yanına bile yaklaşmak istemezken bulabilirsin. Gıdalara karşı isteksizlik, doğanın seni potansiyel olarak tehlikeli gıdalardan uzak tutma şeklidir ve genellikle sabah bulantıları ile birlikte görülür. İştahınla barışmak ve kendini şımartmak iyidir. Ama çok çıldırmamaya ve mümkün olduğunca sağlıklı yiyecek seçimleri yapmaya çalışmalısın

– Sık idrara çıkma. Eğer sürekli tuvalete gitme arzun var gibi görünüyorsa, bu senin hayal gücün değildir. Muhtemelen henüz hamile görünmüyor olsan da, rahmin çoktan iki katına çıktı ve aynı zamanda pelvisine de kan akışı arttı.

Akne. Bu tip fışkırmalar vücudundaki hormonal değişikliklerden kaynaklanır. Akne ile mücadele ürünleri kullanmadan önce, hamilelik sırasında güvenli olduklarından emin olmak için doktoruna mutlaka danış.

Ekstra tükürük. İşte hiç beklemediğin bir semptom! Aşırı tükürük muhtemelen hormonal olarak tetiklenir ve bulantı ile de ilişkili olabilir.

Ruh hali değişimleri. Sadece hormonların patlamakla kalmıyor, aynı zamanda hala hamile olma fikrine alışmaya çalışıyorsun ve bu da seni ekstra duygusal hale getirebilir.

– Kramp ve lekelenme. Erken gebelikte kramplar normaldir. Sonuçta, rahmin içinde birçok şey oluyor ve bebeğin hareket etmesinden birkaç hafta önce bile olsa, hamileliğinde bu noktada çok fazla kramp ve sıkıntı hissedebilirsin. Ayrıca, artık hamile olduğuna göre, serviksin daha hassas olabilir, bu yüzden 7 haftalık hamilelikte cinsel ilişkiden sonra lekelenme gerçekleşebilir. Bu iki hamilelik belirtisi endişe verici olabilir, ancak çoğu durumda ektopik gebelik veya düşükle bir ilgisi olmadığını bil. Tipik menstruasyon kramplarından daha kötü bir karın ağrısı veya daha ağır bir kanama geçirmen halinde, bu endişeye neden olabilir ve doktorunu hemen araman gerekir.

Tüm bunlar bir yana, 7 haftalık hamilelikte, hiç bir semptomun olmayabilir. Durum buysa, kendini şanslı say! Bazı anneler, 7. haftada hiçbir semptom görülmemesinin bir problemin işareti olabileceğinden endişeleniyorlar, ama kesinlikle değil. Her kadının hamileliği biraz farklı deneyimlediğini sana hatırlatmaya devam edeceğiz. Herhangi bir endişen varsa, kesinlikle bunları doğum uzmanına dile getir, ancak semptomların şiddetli veya ağrılı değilse, bu da normaldir.

Erken hamilelik belirtileri hesaplamak için tıkla.

Gebeliğin 7. Haftasında Ultrason ve Bebeğin Durumu

Bu ne muhteşem bir şey! 7 haftalık embriyon her dakika yaklaşık yüz yeni beyin hücresi üretiyor! Hamileliğin 7.haftasında, bebek bir yabanmersini büyüklüğündedir. Embriyo, geçen haftadan bu yana ikiye katlanarak, 1,3 cm büyüklüğüne ulaştı. Henüz tam olarak büyüklüğünü göstermese de, 7 haftalık hamile karnın içinde deli gibi gelişiyor. Ve sadece beyni değil kalbi de daha sofistike bir hale geliyor. Ayrıca önemli: Bebek kalıcı bir böbrek seti geliştiriyor, kol ve bacak eklemleri de şekilleniyor. Üstelik bu haftada bebeğin yüzü de belirginleşir ve ağız deliği, minik burun delikleri, kulak girintileri ve gözlerindeki irisin rengi gözle görülür hale gelir.

Gebeliğin yedinci haftasında, doğum uzmanınla ilk doğum öncesi ziyaretini planlayabilirsin, zaten muhtemelen seni nelerin beklediğini bilmek için sabırsızlanıyorsun.  Çeşitli örnekler (kan, idrar ve smear testi için servikal hücreler) vermek için kendinizi hazırla, bebeğin orada iyi olup olmadığını teyit edecek bir ultrason randevusu al ve tahmini doğum tarihini öğren (evet, zaten bir tahminin olabilir, fakat doktor gördüklerine göre tarihi biraz daha netleştirebilir).

7 haftalık hamilelikte ultrason yaygın değildir, çünkü birçok doğum uzmanı, risk taşımayan hastalarına 8-10.haftalar arasındaki bir zamana kadar randevu vermez – bu, sağlık geçmişine ve doktorun tercihine bağlıdır.

Tüm bekleyiş boyunca, zihnin merakla dolmuş olabilir – belki birden fazla bebek bekleyip beklemediğini bile merak ediyor olabilirsin. Ultrasonda iki gestasyonel kese görmenin yanı sıra farklı ikiz gebeliği belirtileri de vardır. Örneğin, hamileliğini belirlemek için bir kan testi yaptırırsan, doktorun kanında daha yüksek bir hCG hormonu düzeyi bulmuş olabilir. Bazı ikiz anneleri daha erken ve / veya daha şiddetli sabah rahatsızlıklarına sahiptir (hCG’den dolayı) ve elbette, birden fazla bebek sahibi olan anneler bebeği daha erken göstermeye (fiziksel olarak) başlayabilir.

Gebeliğin 2. ayında bebeğin gelişimini öğrenmek için tıkla.

Gebeliğin 7. Haftasında Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Beş ve onuncu haftalar arası bebeğin sağlığı açısından en kritik haftalardır, bu sebeple bu dönemi sağlıklı beslenerek ve kötü alışkanlıklardan uzak durarak ve spor yaparak geçirmeniz son derece önem taşır.

Önemli Hatırlatmalar:

  • Maruz kalabileceğin doğum öncesi testlerini oku.
  • Güzellik bakımlarını hamilelik için güvenli olanlarla değiştir.
  • Hangi reçetesiz ilaçların güvenli olduğunu kontrol et.

Gebeliğin 7. Haftasında Hangi Egzersizleri Yapabilirsiniz?

Bu ay boyunca yapacağın geriye doğru esneme hareketleri oldukça yararlı olacaktır.

  • Ellerinin ve dizlerinin üzerinde yere çök. Kolların dimdik, ellerin ise omuzlarının tam altında olsun.
  • Yavaş yavaş geriye doğru kıvrıl. Başını dizlerine doğru çekerken, kolların öne doğru uzanmış olarak kalsın.
  • Birkaç saniye öylece kal. Sonra yavaşça eller ve dizler üstündeki pozisyonuna geri dön.
  • Bunu 5-10 kere tekrar et.

Bonus Bilgi : Doğum Öncesi Randevu

En sonunda beklenen gün geldi ve doktor ile ilk randevu gerçekleşiyor. Bu gerçekten heyecanlı bir andır ve belki de en kapsamlı ve uzun sürecek randevun olacak. Bu sebeple biraz fazla zaman ayırmak yerinde bir karar olacaktır.

İlk randevu sana genel sağlık durumunu ve yaşam tarzını gözden geçirme ve gebelik ve doğum hakkında detaylı bir şekilde konuşabilme fırsatı verir. Bu randevuyu en verimli şekilde geçirebilmek için; proaktif olman, içini dökmen ve dürüst ve açık olman önem taşır. Genel olarak konular şu şekilde olacaktır:

  • Varsa geçmiş gebelikle ilgili detaylar
  • Regl döngün ile ilgili detaylar
  • Son regl döngünün ilk günü
  • Kullandığın doğum kontrol yöntemleri
  • Kullandığın reçeteli ve reçetesiz ilaçlar
  • Alerjilerin
  • Geçirdiğin ya da şu an sahip olduğun rahatsızlıklar
  • Varsa geçirdiğin ameliyatlar
  • Çalışıyorsan iş atmosferin
  • Ev atmosferin ile ilgili detaylar
  • Her iki tarafın ailelerinde görülen anomaliler veya genetik rahatsızlıklar

Önerilen Makaleler

Hamilelik Öncesi ve Hamilelikte Beslenme

Hamilelik bilgin ne kadar iyi?

Özet
Gebeliğin 7. Sayfası
Makale İsmi
Gebeliğin 7. Sayfası
Tanımlama
Hafta hafta gebelik rehberine hoşgeldin!Gebeliğin 7. haftasında bedeninde neler oluyor? 7 haftalık hamilelikte belirtiler nelerdir? Gebeliğin 7. haftasında ultrason ve bebeğin durumu, dikkat etmen gerekenler ve daha fazlası bu yazıda.
Yazar
Yayıncı İsmi
bebekegitimi.com
Logo

Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

Sizin Tepkiniz Nedir?

Komik Komik
1
Komik
Bayıldım! Bayıldım!
5
Bayıldım!
Garip Garip
1
Garip
Sevmedim Sevmedim
1
Sevmedim

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seçin
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Kodları
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı