Hafta Hafta Gebelik Rehberi

Hafta hafta gebelik rehberine hoşgeldin!

Gebeliğin 37. haftasında bedeninde neler oluyor? Gebeliğin 37. haftasında ultrason ve bebeğin durumu, dikkat etmen gerekenler ve daha fazlası.

Gebeliğin 37. Haftası

gebeliğin 37. haftası - hafta hafta gebelik
Gebeliğin 37. haftasında bebeğiniz pazı yaprağı büyüklüğündedir.

İyi bir temizlik zamanı … eğlenceli mi? Hamileliğin 37. haftasında, çoğu anne kendini dolapları düzenlerken ve zeminleri ovarken buluyor. İnsanların sevgiyle “yuvalama – yuva yapmak” olarak adlandırdıkları fenomen budur. Bu içgüdüsel olabilir – vücudun bebeğin gerçekten yakında burada olacağını hisseder. Sonuçta, bebeğin neredeyse hazır olduğu anlamına gelen “erken dönem” olarak kabul edilen 37 haftalık bir hamilesin. Yuvalama, aynı zamanda beyninin, hazır olduğundan – olabildiğince – emin olmak için ürettiği bir şey de olabilir. Bebek dostu bir ped stoğunun olması kesinlikle bu yeni düzen için avantaj sağlar. En azından kontrol edebileceğin bir şey!

37 Haftalık Hamile Kaç Aylıktır?

37 haftalık gebelik, sekiz ay ve yaklaşık bir haftalık hamiledir. Doğuma kadar sadece üç haftan var.

Gebeliğin 37. Haftasında Belirtiler Nelerdir?

37. haftada, hamilelik semptomları ile doğum belirtileri karıştırılabilir. İşte bu hafta seni nelerin beklediği:

– Mide ekşimesi. Bebeğin, doğum tarihine yaklaştıkça, sindirim sistemine baskı yapmaya devam ediyor.

– Lekelenme. Hamileliğin 37. haftasında biraz lekelenme normaldir – unutma, serviksin hamileyken ekstra hassastır, bu yüzden cinsel ilişki onu tahriş edebilir ve kanamaya neden olabilir. Ancak sadece birkaç damla kandan fazlası olursa doktorunu ara. Vajinal kanama, plasentada (plasental abrupsiyon gibi) bir problemin belirtisi olabilir ve hemen tedavi edilmesi önemlidir. Ayrıca, “kanlı şov” ile lekelenme ya da kanamayı karıştırma, kana bulanmış akıntı, serviksinin doğum için değişimde olduğunu gösteren tamamen zararsız bir işarettir.

– Deri çatlağı. Üzgünüz, ama 37 haftalık hamile karnında ve sonraki her hafta oradan buradan yeni çatlaklar ortaya çıkabilir. Vücut yağını elinin altında bulundur ve mümkün olduğunca kullan. Ayrıca, her iki dakikada bir tuvalete gitsen bile bol su içmeye devam et.

– Karın basıncı. Bebeğin doğum beklentisiyle pelvisine düştüğü takdirde, karnına baskı uygular, bu da alt tarafında yeni ağrı ve acılar hissetmene neden olabilir – ve işemek için daha büyük bir dürtü!

– Uyku problemi. Gebeliğin sonlarında gecenin ortasında ayakta olmak normaldir. Daha fazla uyuyabilmek için bazı stratejiler: Gündüz bol miktarda hafif egzersiz yap, bol su iç – yatmadan hemen önce hariç – ve kafein alımını sınırla.

– Kasılmalar. 37 haftada, kramp veya kasılmalar beklenmelidir. Sonuçta, yakında bir bebeğin olacak – vücudun yükseliyor! Oturursan ya da uzanırsan kasılmalarının gittiğini görebilirsin. Yani onlar, Braxton Hicks kasılmaları – gerçek doğum kasılmaları değil. Susuz kalmadığından emin ol, çünkü susuzluk erken doğuma sebep olabilir.

– Mide bulantısı. Hamilelik sırasında mide bulantısı hemen hemen her zaman oldukça tipiktir. Ancak şimdi, doğuma çok yakın olduğuna göre, yakında doğuma gireceğinin bir işareti olabilir. (Upss!) Mide bulantın şiddetliyse – özellikle kusuyorsan- doktoruna bildir ki, herhangi bir hastalık veya HELLP ya da preeklampsi gibi bir gebelik komplikasyonu olup olmadığını kontrol edebilsin.

İkiz bekleyen 37 hafta hamile? İkizlerin yüzde 57’si 37.haftadan önce doğar, bu yüzden ikizin hala oradaysa, ikiz anneleri arasında azınlıktasın demektir. Ve muhtemelen bu bebekleri dışarı çıkarmak için süper rahatsız ve sabırsız hissediyorsun, onları orada tutarak sağlıkları için gerçekten iyi bir şey yapıyorsun.

Gebeliğin 37. Haftasında Doğum Belirtileri Nelerdir?

37 haftalık hamilelik, doğum belirtilerini gözden geçirmek için mükemmel bir zamandır. Her gün, doğuma gitme olasılığın artar ve kim hastaneye gitmek için trafikte çok beklediği için arabada doğum yapmak ister ki? (Seni korkutmak istemiyoruz – arabada doğum yapma ihtimalin çok düşük. Sadece hazır olmanı istiyoruz.)

Doğumun çeşitli işaretleri iki kategoriye ayrılır – bunlar, ‘yakında olacağını gösteren’ ve ‘şu an gerçekleştiği anlamına gelen’ şeklinde iki kategoridir.

Eğer 37. haftada aşağıdaki belirtileri fark edersen kısa süre içinde doğumun olacak demektir (ne kadar kısa süre sonra söyleyemiyoruz – her hamilelik farklıdır.) Üzgünüz!

– Sümüksü yapı ve/veya kanlı şov. İç çamaşırında kalın bir mukus tabakası, büyük bir kütle şeklinde veya azar azar azar, görebilirsin. Bu, serviksini koruyan mukus tabakası. Serviksin genişledikçe, bebek için yol açmak üzere mukus serbest bırakılır. Mukus içinde kan olabilir ya da olmayabilir (eğer varsa, bu “kanlı şov” demektir).

– Mide bulantısı. Bazı kadınlar, doğum başlamadan hemen önce midelerinde rahatsızlık hissederler. Yani, 37 haftalık hamilelikte, mide bulantısı bebeğin yakında geleceği anlamına gelebilir.

– İshal. 37 haftalık hamile olduğunda, ishal sadece ishal olabilir ya da doğumun eli kulağında anlamına gelebilir. Bunun nedeni, hormonlarının doğum hazırlığı için değişmesi nedeniyle, bağırsaklarını da canlandırmasıdır.

Eğer aşağıdaki doğum belirtilerini taşıyorsan doğuma giriyorsun demektir –  hemen doktorunu ara:

– Suyunuzun patlaması. Su sızıyorsa – hızlı bir fışkırma ya da damlama şeklinde – muhtemelen amniyotik sıvıdır. Çoğu kadın sularının patlamasından sonra 12 saat içinde doğuma girer.

– Düzenli kasılmalar. 37 haftalık hamile karnın düzenli bir şekilde kasılıyor mu? Kasılmalar tekrarlanmaya devam ederse ya da daha sık geliyor gibi görünüyorlarsa, doğum halindesin demektir. Rahimin kasıldıkça, serviksini genişletiyor, böylece bebeğin doğum haline geçebiliyor. Bu ilk hamileliğin ise, “aktif doğum” olarak bilinen duruma girmeden önce birkaç saat boyunca düzenli kasılmaların olabilir; bu da kasılmaların gerçekten acı verici hale geldiği ve tüm dikkatini gerektirdiği zaman. (Ve hastanede olman gereken zaman!)

– Sırt ağrısı. Ah, korkunç “sırt ağrısı!” Bazen bebek annenin omurgasına fazladan baskı uygulayacak şekilde durur. Eğer, şu ana kadar hamileliğinde yaşadığından daha şiddetli ve sürekli sırt ağrın varsa, ya da ağrı karnından sırtına doğru yayılıyorsa (ya da tam tersi), bu doğumda olduğun anlamına gelebilir.

Doktorun, 37 haftalık hamilelikte hastaneye ne zaman gelmen gerekebileceğini sana söyleyecektir. Suyun patladıysa, doktor hemen hastaneye gelmeni önerebilir, çünkü enfeksiyon kapmamak için izlenmesi gerekebilir. Kasılmaların varsa, birçok hastanenin seni kabul etmesinden önce, muhtemelen beşer dakika veya daha az aralıklarla kasılman olması gerekir.

37. haftada, birçok anne, doğumun nasıl başlatılacağını bilmek (indüksiyon) için can atıyor. Ama kendinizden geçme! 37 haftalık bir fetüs “erken dönem” olarak kabul edilir. Bu, doktorların henüz bir doğum başlatıcı uygulama önermediği anlamına gelir. Bunun nedeni, 37 haftalık hamilelikte, bazı bebeklerin gelişimini tamamlamak için birkaç haftaya ihtiyaç duymasıdır. Eğer doğal olarak doğuma girersen, bu tamamen uygundur, ama acele etmene gerek yok. “Tam dönem” olarak kabul edilen 39. haftaya bastığında, doğal olarak doğuma girmek umuduyla uzun bir yürüyüşe çıkmak, seks yapmak ya da akupunktur yapmaktan çekinme. Bu şeyler güvenli kabul edilir ve işe yarayabilir (ancak bunların hiçbiri kanıtlanmamıştır!). Ama cidden, birkaç hafta daha sabret. Bebeğinin sağlığında büyük bir fark yaratabilir. Bebeğin için yapacağın birçok özverili aşk eyleminin ilki olduğunu düşün!

Gebeliğin 10. ayında bedeninizdeki değişimleri öğrenmek için tıklayın.

Gebeliğin 37. Haftasında Ultrason ve Bebeğin Durumu

37 haftalık hamilelikte, bebek bir marul büyüklüğündedir. Yaklaşık 48,5 cm uzunluğundadır. Ortalama ağırlığı 3,1 kg ve her gün yaklaşık 28 gr alıyor.

Bebek bazı yeni yetenekler geliştiriyor: nefes alma, nefes verme, emme, kavrama ve göz kırpma. Daha az sevimli haberler ise, bebeğin ilk bezi için ilk yapışkan kakasını (mekonyum olarak adlandırılır) hazırlıyor.

Biyofiziksel profilin parçası olarak 37 haftalık bir ultrason gerçekleştirilebilir. Profil, ultrason ve bir çeşit stres testinin sonuçlarını kullanarak bebeğin sağlığını ölçmek için tasarlanmıştır.

İkizlere 37 haftalık hamile olan bir anne isen, doktorun indüksiyon ile doğum için (tıbbi geçmişine ve bebeklerin durumlarına bağlı olarak) seninle konuşabilir. Bazı doktorlar bunu ikiz bekleyen hamile kadınlara 38.haftada tavsiye ediyorlar, bu yüzden bebeğinle sadece bir hafta sonra buluşabilirsin!

Bebeğini (ya da bebeklerinizi!) nasıl ve ne zaman doğuracağın önemli değil, bebeği beklemek için çok sabırsızlanmamaya çalış. Kendinize şu an bunun birkaç gün veya birkaç hafta içinde olabileceğini hatırlat. Eğer sabırsız hissediyorsan, temizlemek için başka bir şey bulmaya git. (Her şeyin temiz olduğunu mu düşünüyorsun? Buzdolabının arkasına bak.)

Gebeliğin 10. ayında bebeğin gelişimini öğrenmek için tıklayın.

Gebeliğin 37. Haftasında Nelere Dikkat Etmelisin?

Bu ay hafif bir kanama görmen doğumun başladığına işaret etmez. Cinsel ilişki ya da vajinal muayene sonrası hafif, pembemsi ya da kahverengi bir akıntı olması normaldir. Fakat bu çok yoğun geliyorsa ya da ağrılar eşliğinde geliyorsa doktorunu bilgilendirmelisin.

Önemli Hatırlatmalar:

  • hafta doğum öncesi ziyaretini planla.
  • Doğum sonrası depresyon belirtilerini öğren.
  • Bebek cildi bakımı konusunda bilgi edin.

[sta_anchor id=”gebeliğin-37-haftasında-hangi-egzersizleri-yapabilirsin?” unsan=”Gebeliğin 37. Haftasında Hangi Egzersizleri Yapabilirsin?” /]

Gebeliğin 37. Haftasında Hangi Egzersizleri Yapabilirsin?

Seni doğuma hazırlayacak bu ayın egzersizi (duvar mekiği) aşağıdaki gibi, günlük olarak tekrarlamayı ihmal etme.

  • Yüzünü duvara dön ve ellerini omuzlarının hizasında duvara yasla. Ellerin ve ayakların arasındaki mesafe omuzlarınınki ile eşit olsun.
  • Çenen duvara yaklaşıncaya kadar yavaş yavaş dirseklerini bük ve göğsünü aşağıya doğru indir. Kısa bir süre bu pozisyonda kal.
  • Başlangıç pozisyonuna dön. 5-10 defa tekrarla.

[sta_anchor id=”bonus-bilgi-:-rahatlama-zamanı” unsan=”Bonus Bilgi : Rahatlama Zamanı” /]

Bonus Bilgi : Rahatlama Zamanı

Doğumun iyice yaklaştığı şu son haftalarda sakinleşmene yardımcı olacak çeşitli tekniklerden faydalanabilirsin:

  • İster başından ister ayaklarından başlayarak aşamalı olarak kas gevşetme yapabilirsin.
  • Partnerin şakaklarından başlayarak ensene, omuzlarına, sırtına, kollarına, ellerine, bacaklarına ve ayaklarına birkaç saniye süren sıkı ama nazik dokunuşlar yapabilir.
  • Yine partnerinden masaj yapmasını isteyebilirsin.
  • Eğer yapabiliyorsan meditasyon büyük rahatlama sağlar.
  • Nefes alıp-verme teknikleri bedensel ve ruhsal rahatlamada anahtar egzersizlerdir, bunları uygulayabilirsin.

Önerilen Makaleler

Doğum Yapılacak Yeri Seçmek

Evinizi Bebeğiniz için Organize Edin

Hamilelik bilgin ne kadar iyi?

Hamilelik Öncesi ve Hamilelikte Beslenme

Hamilelik Sırasında Sigara İçtiniz mi?

Hamilelik Kanamaları ve Pozitif Bir Doğum Hikayesi

Hamilelik ve Emzirme Dönemi Kiloları

Özet
Gebeliğin 37. Haftası
Makale İsmi
Gebeliğin 37. Haftası
Tanımlama
Hafta hafta gebelik rehberine hoşgeldin!Gebeliğin 37. haftasında bedeninde neler oluyor? Gebeliğin 37. haftasında ultrason ve bebeğin durumu, dikkat etmen gerekenler ve daha fazlası.
Yazar
Yayıncı İsmi
bebekegitimi.com
Logo

Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

-1
-1 Beğeni

Sizin Tepkiniz Nedir?

Komik Komik
0
Komik
Bayıldım! Bayıldım!
15
Bayıldım!
Garip Garip
2
Garip
Sevmedim Sevmedim
1
Sevmedim

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seçin
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Kodları
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı