Soruları cevaplayın ve yeni bir baba olarak ne kadar hazırsınız görelim.

  1. 1 Bebeğiniz ağlamaya başladı. Onu ne zaman kucağınıza alırsınız?

    1. a) Hemen alırım, neden ağlasın yavrucak.
    2. b) 5 dakika sonra
    3. c) 10 dakika sonra
    4. d) Bırakırım, kendisi susacaktır.
    Doğru!
    Yanlış!

    Doğru cevap a.

    Yeni doğmuş bir bebek ağladığında, yapılacak en iyi şey hemen ona yanıt vermektir. Yeni doğmuş bebekler kollarınızın rahatlığını ve güvenini ister. Endişelenmeyin, kucağınıza alarak ona zarar vermezsiniz - ama ona kendini güvende hissetmek konusunda çok şey öğretebilirsiniz. Tabii, eğer çocuğunuz çığırtkanlık yapıyorsa, acele etmeden önce huzursuz olup olmadığını anlamak için birazcık beklemek isteyebilirsiniz.

  2. 2 Yeni doğmuş bir bebek günde kaç kere beslenir?

    1. a) Günde 3 öğün
    2. b) 4 saatte bir
    3. c) 8-10 defa
    4. d) Saatte bir
    Doğru!
    Yanlış!

    Doğru cevap c.

    Ortalama bir yenidoğan günde sekiz kez, diğer bir değişle her iki/üç saatte bir yemek yer. Bazı bebekler daha sık yada daha az yiyebilir.  Bebeğiniz ister anne sütüyle, ister hazır mama ile besleniyor olsun farketmez. Günün her saati ona hizmet vermeye hazır olmalısınız.

  3. 3 Doğumdan ne kadar süre sonra tekrar beraber olabilirsiniz?

    1. a) 1 hafta
    2. b) 6 hafta
    3. c) 3 ay
    4. d) 6 ay
    5. e) Doktor ne zaman izin verirse
    Doğru!
    Yanlış!

    Doğru cevap b.

    Kadın vücudunun doğum sonrasında yeterince dinlenebilmesi için çiftlerin en az 6 hafta beklemesi tavsiye edilmektedir.

  4. 4 Çocuğunuzla parka gitmeden unutmamanız gereken en önemli şey nedir?

    1. a) Cep telefonum
    2. b) Beslenme bezi
    3. c) Video kamera
    4. d) Bebek bezi
    5. e) Oyuncak
    Doğru!
    Yanlış!

    Doğru cevap d.

    Ne kadar diğerlerini isteseniz de, yeni bir bebek bezi ve ıslak mendil olmadan evden çok uzaklaşamazsınız. Bebeğinizin bezini değiştirmeye hazır olun.

  5. 5 Bebeğinize ne zaman kitap okuyabilir, hikayeler anlatabilirsiniz?

    1. a) Hemen, beklemeye gerek yok
    2. b) 4-6 ay sonra
    3. c) Kendi ayakları üstünde durduğunda
    4. d) En azından 1 yaşına gelmiş olmalı
    Doğru!
    Yanlış!

    Doğru cevap a.

    Hemen başlayın. Gerçekten de bekleyeme gerek yok çünkü çocugunuzla ne kadar erken konuşmaya başlarsanız o kadar iyi. Araştırmalar bebeklerin konuşma -hatta zeka becerilerinin günlük kaç kelime duyduğu ile bağlantılı olduğunu ortaya koymaktadır. Bu aylarda bir bebek kitabını okumanıza da gerek yok. Gazete yada sevdiğiniz kitapları okumanız bile onun için fazlasıyla yeterlidir. 

  6. 6 İlk defa anne olan partnerinize hediye almak istediniz, En çok ne hoşuna giderdi?

    1. a) Bebeğiniz için bir tulum
    2. b) Bir buket çiçek
    3. c) Bir cilt bakımı, masaj yada manikür kuponu. Ve bunları gerçekleştirebileceği zaman.
    Doğru!
    Yanlış!

    Doğru cevap c.

    Aklınızdan çıkarmayın; yeni doğum yapmış bir anne muhtemelen çocugunuzun 45. tulumu yada vazodaki çiçek ile mutlu olmayacaktır. Ona kendini farklı hissettirecek, havasını değiştirecek ve kendine zaman ayırabileceği tekliflere daha fazla ihtiyacı olacaktır. 

  7. 7 Bebeğinizin göbek bağını temizlemek için aşağıdakilerden hangisini kullanmalısınız?

    1. a) Alkollü bez
    2. b) Hiçbirşey. En doğrusu kendi kendine bırakmak
    3. c) Su ve sabun
    4. d) Bebek şampuanı
    Doğru!
    Yanlış!

    Doğru cevap b.

    Önceden doktorlar alkollu bez ile temizlenmesini tavsiye ediyordu, ancak şimdi çoğu doktor göbek bağını özel bir temizlik yapmadan bırakmayı tavsiye ediyor. Sadece kuru ve temiz tutun, birkaç hafta içinde kendiliğinden düşecektir.

  8. 8 Bebeğinizin arabada yalculuk yapabileceği en güvenilir yer neresidir?

    1. a) Arka koltukta birisinin kucağı
    2. b) Ön koltuğa, aracın önüne bakacak şekilde yerleştirilmiş oto koltuğunda
    3. c) Ön koltuğa, aracın arkasına bakacak şekilde yerleştirilmiş oto koltuğunda
    4. d) Arka koltuğa, aracın arkasına bakacak şekilde yerleştirilmiş oto koltuğunda
    Doğru!
    Yanlış!

    Doğru cevap d.

    Bebeğiniz en az 1 yaşına gelene kadar ve en az 20 kilo ağırlığa ulaşana kadar, en güvenli nokta arka koltukta geriye bakan oto koltuğudur. Güvenlik uzmanları, bebeklerin 1 yaşına ulaştıktan ve 20 kilo ağırlığından sonra bile olabildiğince uzun süre arkaya bakan oto koltuğunda yolculuk etmesini öneriyorlar. 

  9. 9 Emziren partnerinize sıklıkla ne getirmelisiniz?

    1. a) Bir bardak su
    2. b) Okuması için bir dergi
    3. c) En sevdiği içecekleri
    4. c) TV kumandasını
    Doğru!
    Yanlış!

    Doğru cevap a.

    Emziren bir anne bol bol suya ihtiyaç duyar, çünkü süt üretmesi için vücüdu tüm suyu kullanmaktadır. Bir bardak süt yada doğal bir meyve suyu da olabilir.

  10. 10 "Baby Blues" nedir?

    1. a) Kadının doğum sırasında söylediği şarkı
    2. b) Kadının doğumdan sonra; keyifsiz, motivasyonsuz, üzgün hissedebilmesi durumudur.
    3. c) Bebeğin ilk doğduğundaki göz rengidir.
    Doğru!
    Yanlış!

    Doğru cevap b.

    Kadınlar %80 oranında doğum sonrası mutsuz, kaygılı, ağlamaklı, yoğun duygulu bir dönem geçirebilir. Bu dönem birkaç gün yada birkaç hafta sürebilir.  "Bebek hüznü" olarak isimlendirilen bu durum doğum donrası düşen östrojen ve progesteron hormonlarından kaynaklanmaktadır. Bu dönemde anneye özenli ve sevgi dolu yaklaşmalı, size davranışlarını kişisel olarak algılamamalısınız. Doğumdan sonra bu durum 3 haftayı geçerse depresyona dönüşebilir; böyle bir durumda destek almak en doğru seçenek olacaktır.

  11. 11 Partnerini önünü göremeyecek kadar uykusuz. Ne yaparsınız?

    1. a) Annemi ararım
    2. b) Eşimin annesinden ziyarete gelmesini rica ederim
    3. c) Bebeğin gece 2 beslenmesini ben yaparım
    4. d) Bir bakıcı tutarım
    Doğru!
    Yanlış!

    Doğru cevap c.

    Aslında yukarıdakilerden hepsini yapabilirsiniz.  Ancak siz de anne ve bebeğe katılırsanız en sağlıklısı bu olacaktır. Sorumluluk alın, eşinize biraz mola verebileceği bir zaman yaratın,  ve elinizden geldiği kadar sıkça ona yardım etmeye çalışın.

  12. 12 Bir bebeğin en sağlıklı uyuyacağı pozisyon hangisidir?

    1. a) Karın üstü
    2. b) Yan
    3. c) Sırtüstü
    4. d) Oto Koltuğunda
    Doğru!
    Yanlış!

    Doğru cevap c.

    Araştırmalar, sırtüstü uyuyan bebeklerde ani bebek ölümü oranının ciddi şekilde azaldığını göstermektedir. Bu nedenle küçük meleğinizi yatırırken onu sırtüstü koymaya dikkat edin.

Baba Adayları Bu Test Size! Babalık Bilginizi Ölçün.

Oluşturuldu
  1. Test Sonuçları
    Puanın
    Doğru!
    Sonuçları Paylaş
  2. Test Sonuçları

    Puanın
    Doğru!
    Sonuçları Paylaş

Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

317
317 Beğeni

Sizin Tepkiniz Nedir?

Komik Komik
0
Komik
Bayıldım! Bayıldım!
0
Bayıldım!
Garip Garip
0
Garip
Sevmedim Sevmedim
0
Sevmedim

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seçin
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Kodları
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı