Evinizi Bebeğiniz için Organize Edin
Holünüz, mutfağınız, bebek odanız, artı tüm o oyuncaklar ve kitaplar bebeğiniz için yeni düzenine kavuşsun!
O küçük tulumlar ve doldurulmuş oyuncaklar oldukça sevimli ama bütün evi işgal ettiklerinde değil. Dağınıklığı kontrol altında tutmak için oda-oda yapılmış planımızı inceleyin.
Kapı Girişi-Hol
Bebeğinizi ister kreşe götürün isterse bebek arabası ile dışarı çıkarın, kabanlar ve seyahat ekipmanlarını saklamak için akıllı bir sistem size çok yardımcı olacaktır. Bu parçaları sakladığınız yer evinizin yerleşim planına bağlı olacaktır, bu yüzden üç seçenek sunuyoruz:
Vestiyerde saklayın. Dolabın bir bölümünü bebeğiniz için ayırın, böylece ufaklığın minik şapkaları yünlü kabanlarınızın arasında kaybolmaz. Şapkasını kılıfına koyun (anaokulunda yaptığınız gibi). En azından takip etmeniz gereken bir şey azalır. Tulumlarını ve kanguruyu askıya asın. Bebek bezi çantaları ve seyahat sandalyesi gibi büyük eşyalar için en üst rafı organize edin. Peki bebek arabasını ne yapmalı? Bebek arabasını kapının arkasına asmanızı sağlayan bir kanca alın, böylece koridorda yürüme alanınızı engellemez.
Depoda saklayın. Palto ve botlar için bir alan mı? Evinizin girişinde yada içinde bulunan çamurlu veya ıslak elbiselerin eve girmeden önce çıkarıldığı küçük bir oda var mı? Şanslısınız! Odadaki belirli bir noktaya tulumları, kışlık montları, kanguruyu, yağmur botlarını, pusetleri ve diğer hantal şeyleri koyun. Odadaki bir kaç rafı bebeğiniz için ayırın.
Bagajda saklayın. Taşınabilir beşik ya da bebek arabası gibi seyahat öğelerini arabanın bagajında saklayın, böylelikle büyükannede bir gece geçirmek için hazırlanmak bir kargaşa oluşturmaz. Peki ya aile bu hantal parçaları koyacak bir yer bulamazsa? Garajda dört ila beş katlı taşınabilir bir raf sistemi bulundurun. Böylelikle yola çıkmadan önce hemen alıp gidebilirsiniz.
Mutfak
Kaseler, şişeler, göğüs pompası parçaları, kapaklı içecek bardakları ve en sevimli bebek kaşıkları ve çatalları… … dağınıklıktan birşeylere çarpıp düşmek üzeresiniz. Mutfağınızı bu dağınıklığa hazırlamak için:
Bebek tabakları için bir alan belirleyin. Bebek eşyaları yetişkin sofra takımları arasında kaybolacaktır; sürekli kullanabilmeniz için kendi yerlerine ihtiyaçları vardır. Bir dolabı ve bir çekmeceyi çocuğunuzun eşyalarına ayırın. 9 ila 12 aylık olduktan sonra, plastik bardakları, kaseleri ve kapları alt dolaba veya çekmeceye yerleştirerek küçük çocuğunuzun kendi eşyalarını kendisi alarak yemeğe gelmesine yardımcı olabilirsiniz.
Hazır mama ve kavanoz gıdaları rafa kaldırın. Yapmazsanız, tezgahınız kavanozlar ve teneke kutular ile dolup taşacaktır. Özellikle bebek mamaları için dolabınızdaki bir rafı ayırın ve onları döner bir tabla üzerinde yerleştirin. Sadece estetik amaçlı değil; aynı zamanda arkada kalan kavanozları alırken kırılmaları ya da küflenmelerini engellemiş olacaksınız.
Bulaşık sepetini ayırın. Bebeğin şişelerinin bulaşık sepetini işgal etmesine izin vermektense, onları kendi özel sepetlerinde havalandırın. Bebeğiniz beslenme için hazır olduğunda, ihtiyacınız olan şeyi zorlanmadan alırsınız.
Çocuk Odası
Bebeğiniz olmadan önce minicik çoraplarının bir problem olacağını düşünmüş müydünüz? Patiklerin içine kartvizit büyüklüğünde kartonlar yerleştirmeyi deneyin. Bir bebek yeni ve kalabalık bir gardırop ile gelir, ancak bu akıllı stratejiler onun sevimli küçük eşyalarını koruyabilmenize yardımcı olabilir.
Ayakkabı karmaşası. Sizin deri çizmelerinizden farklı olarak, bebeğinkiler dar alanlara rahatça sığar. Onları kapı üzerine asılabilen bir düzenleyici rafa yerleştirebilirsiniz. Tüm bu zıbınlar ve çoraplar için mutlu bir ev olarak hizmet edebilir.
Aksesuarları düzenleyin. Eşini kaybeden minyatür bir eldivenden daha üzücü ne olabilir? Çorapların, saç bantlarının, şapkaların ve diğer mini mini aksesuarların kaybolmadan durabilmesi için çekmecelerinizi bölmelere ayıran bir düzenleyici kullanın.
Asılacak mı ya da katlanacak mı karar verin. Kırışabilecek bir şeyse, asmak daha iyidir. Elbiseler, üç parçalı kıyafetler ve yakalı gömlekler için dikey konum iyidir, bu nedenle asın. Bebek kıyafetleri kısadır. Eğer dolabın içi sıkışıksa, bir alt sıraya bir gergi çubuğu monte edebilirsiniz ve böylelikle asma alanınızı iki katına çıkarırsınız! Çift kapılı bir elbise dolabı işinizi görecektir. Etiketli sepetlerde, raflarda veya komodin çekmecelerinde zıbınlar, pijama ve diğer örgü eşyaları katlayarak sıralayın. Katlanmış kıyafetleri bir arada saklayın. Alt-üst takım kıyafetler için bir çekmece ayırın, böylelikle sabahları altlarla eşleşen üstleri aramak için uğraşmazsınız.
Kıyafetleri büyüklüğüne göre gruplayın. Bebeğin gelişinden önce bile, elinizde çok fazla giysi olacak ve büyük ihtimalle her bedene ve aya uygun kıyafetleri almış olacaksınız. Düzeni kaybetmemek için, yenidoğan bedeni ile 0-3 aylık arasında değişen her şeyi asın ve katlayın. Geri kalanını, boyutlarına göre sıralanmış ve etiketlenmiş olarak vakumlu çamaşır torbalarında saklayın. Bebeğinizin ölçüsünü üzerine yazdığınız boş bir kutuyu etiketleyerek dolabın içinde bırakın, böylece çok dar gelen kıyafetleri içine atabilirsiniz. Ailenizi genişletmeyi planlıyorsanız, dolduduğu zaman kutuyu kapatıp tavan arasına kaldırın. Bir sonraki bebek için kullanabilirsiniz. Başka bebek düşünmüyorsanız bebeğiniz büyüdükçe küçülen kıyafetlerini hamile bir arkadaşınıza verebilirsiniz. Birkaç ayda bir yeni bir kutu küçük kıyafet çıkacaktır. Bunu kabul edecek arkadaşınız yok mu? İnternetten ücretsiz paylaşım sitelerini kullanarak verebilirsiniz. Yardım ettiğinizde de kendinizi iyi hissedeceksiniz!
Oyuncaklar ve Kitaplar
Bebek hareket eder hale geldiğinde, evin her yanını bir anda kitap ve oyuncaklar kaplayacaktır. Oyun zamanı karmaşasından sonra dağılan evde burkulmuş ayak bileği istemezsiniz.
Çocukların eşyalarını büyük mobilyaların içinde saklayın. Oyuncak kutularını unutun. Bunlar eşyaların içinde kaybolduğu büyük kara delikler gibiler. Eğer çocuk odanız küçükse (ve oyun odanız yok ise), oturma odasında çok sayıda çekmeceli görkemli bir mobilyaya yatırım yaparak oyun parkına benzemesini önleyebilirsiniz. Bu şekilde, oyuncakları düzenleyebilir ve odanın hala işlevsel bir yetişkin odası gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Alternatif olarak, küp şeklinde yapılmış raf veya kitaplık benzeri bir mobilyayı düşme riskine karşı yatay yerleştirerek oyuncak ve kitapları buraya yerleştirebilirsiniz. Eşyalarınız arttıkça, ikinci bir küp ekleyebilir ve yan yana koyabilirsiniz. Oyuncakları bez kutularda saklayın ve çocuğunuz büyüdükçe ve oyuncakları küçüldükçe şeffaf kutuları kullanmaya başlayın. Kutular ve sepetler de tüm okuma kitaplarını saklamak için oldukça iyi bir seçenektir.
Oyuncakların yerini değiştirin. İki ayrı kutuda saklayın. Bir tanesini açığa koyun ve diğerini depoda bırakın. Bazı şeyleri taze tutmak için ayda bir kez yerlerini değiştirin. Yeni ortaya çıkan oyuncaklar bebeğiniz için aniden daha ilginç görünecektir. Daha çok mutlu olur ve daha az karmaşa oluşur. Harika!
Ne zaman elden çıkaracağınızı bilin. Kitapların ve oyuncakların göz ardı edilmesine izin vermeyin. Kendinize karşı acımasızca dürüst olun. Çocuğunuz bir oyuncakla oynamıyor ya da kitabı okumuyorsa, elden çıkarın ya da bağış yapın. Bazı internet siteleri aracılığıyla eski oyuncaklarınızı göndererek gelecekteki alışverişlerinizi finanse edebilirsiniz.
Önerilen Makaleler
Bu internet sitesindeki tıbbi görüşler ve sağlıkla ilgili diğer bilgiler dahil olmak üzere tüm içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir bireysel durum için özel bir teşhis veya tedavi planı olarak düşünülmemelidir. Bu sitenin kullanımı ve burada yer alan bilgiler bir doktor-hasta ilişkisi oluşturmaz. Kendi sağlığınız veya başkalarının sağlığı ile ilgili olabilecek her türlü soru veya sorunla ilgili olarak her zaman kendi doktorunuzun doğrudan tavsiyesine başvurun.
Kaynak: https://www.parents.com/parenting/moms/housekeeping/organize-your-home-for-baby/


0 Yorum